Rummet og vores solsystem

Gå på opdagelse i vores store univers. Det er fyldt med galakser, stjerner, planeter og en hel masse ingenting! Ingenting er det som vi også kalder for rummet, eller tomrummet.

Hvis du er ny her, så kan det være en god ide at starte med de 3 emner der hedder Planeter, Solen og Månen.

Der er 17 emner i denne kategori, så spænd selen og tag på tur i vores solsystem.

Planeter.png

Interaktive ekstraopgaver

 

Papir ekstraopgaver

 

 

Andre ekstraopgaver

Månen.png

Interaktive ekstraopgaver

 

Papir ekstraopgaver

 

 

Andre ekstraopgaver

Solen.png

Interaktive ekstraopgaver​

 

Papir ekstraopgaver

 

 

Andre ekstraopgaver

Merkur.png

Interaktive ekstraopgaver

 

Papir ekstraopgaver

 

 

Andre ekstraopgaver

Mars.png

Mars

Mars er den planet som er tættest på Jorden og den planet som vi udforsker mest. Den bliver også kaldt for den røde planet fordi dens overflade er rød.

Jupiter.png

Jupiter

Jupiter er den største planet i vores solsystem og den første af gaskæmperne. Den er større end alle de andre planeter til sammen.

Saturn.png

Saturn

Saturn er planeten med de store flotte ringe omkring sig. Ringene er lavet af store og små sten, støv og is. Den har også mange interessante måner.

Uranus.png

Uranus

Uranus er den koldeste af de store gasplaneter og bliver også kaldt for en iskæmpe, da den er lavet af en slags slush-ice gas.

Neptun.png

Neptun

Neptun er den sidste planet i vores solsystem og er også en iskæmpe. Den har et flot blåt skær og er derfor opkaldt efter havets gud, Neptun.

Dværgplaneter.png

Dværgplaneter

Dværgplaneter er for små til at være rigtige planeter og for store til at være asteroider. Vi har fundet 5 dværgplaneter i vores solsystem.

Asteroider.png

Asteroider

Asteroider, meteorer og kometer er store og små klipper som flyver rundt omkring Solen på må og få. Vi kan se de små meteorer som stjerneskud.

Tomrummet.png

Tomrummet

Mellem Solen og planeterne er der helt tomt. Der er hverken luft, gas eller noget som helst andet. Der er helt tomt.

The Big Bang.png

The Big Bang

Universet startede i en kæmpe eksplosion som vi kalder for The Big Bang. Herfra gik det hurtigt og vi har nu store stjerner og planeter overalt.

Mennesket.png

Mennesket i rummet

Det første menneske kom op i rummet i et rumskib i 1961, altså for over 50 år siden. Den gang havde man ikke engang rigtige computere eller internet.

Teknologi.png

Teknologi i rummet

Rumraketter og satelitter er alt sammen noget vi har opfundet ved at prøve at komme ud i rummet. Lige nu har vi en stor rumstation i kredsløb omkring Jorden.